Huisregels

Laatst herzien: 4 augustus 2020

In deze huisregels:

Welkom

Op de website 24Baby.nl en in de apps van 24Baby.nl bieden wij (24Baby.nl B.V., hierna: ‘24Baby.nl’) een community (hierna: ‘de community’) en informatie aan.

De community is in eerste instantie bedoeld om informatie uit te wisselen over het hebben van een kinderwens, een zwangerschap en het (aanstaande) ouderschap. Om de sfeer en de veiligheid binnen de community te waarborgen, zijn er een aantal huisregels opgesteld.

De informatie op 24Baby.nl wordt met grote zorg samengesteld. Helaas kunnen wij niet garanderen dat alle informatie foutloos is. De informatie is ook nooit bedoeld als medisch advies.

Door gebruikt te maken van de community of informatie op 24Baby.nl te lezen, aanvaard je deze huisregels automatisch. Dit betekent dat je je aan de regels op deze pagina moet houden. 24Baby.nl behoudt het recht om de huisregels aan te passen. Wij adviseren je dan ook regelmatig de huisregels te bekijken.

Registratie

 1. Voor de registratie bij de community is een geldig e-mailadres nodig. Daarnaast moet je een gebruikersnaam (zichtbaar voor iedereen) en wachtwoord opgeven.
 2. Je kan je pas registreren na het accepteren van de huisregels (de pagina die je nu leest) en het privacybeleid.
 3. Je kan met een account inloggen op zowel de apps als de website van 24Baby.nl.
 4. Je kan alleen actief deelnemen aan de community als je ingelogd bent met een account.
 5. Op de website kan iedereen, ook zonder account, de community volgen en meelezen.
 6. Je kan de app alleen gebruiken met een account.
 7. Ben je jonger dan 16 jaar? Dan heb je toestemming van je ouders en/of wettelijke vertegenwoordiger nodig voor het deelnemen aan de community.

Privacy

24Baby.nl vindt jouw privacy belangrijk. Lees hier meer over in ons privacybeleid. Voor de community is het nodig dat bepaalde gegevens zichtbaar zijn voor anderen (denk aan je gebruikersnaam en je berichten). Wees je hier bewust van en lees hieronder goed welke gegevens zichtbaar zijn voor anderen:

 1. De community is openbaar. Dit betekent dat je gebruikersnaam, profielfoto en berichten voor iedereen zichtbaar zijn. Ook voor bezoekers zonder account. Berichten geplaatst in de app, worden ook getoond op de website en andersom. Ben je liever anoniem binnen de community? Gebruik dan een gebruikersnaam en profielfoto die niet naar jou zijn te herleiden. Plaats dan ook geen persoonlijke informatie waaraan je herkend kan worden in je berichten.
 2. Het is mogelijk je profiel te verrijken met gegevens over je zwangerschap en je kinderen. Denk hierbij aan de uitgerekende datum of geboortedatum, de babynaam en het geslacht. Deze gegevens zijn alleen zichtbaar voor anderen als je deze gegevens op ‘Zichtbaar’ hebt staan in je profiel.

Gebruik community

 1. We verwachten van gebruikers van de community dat zij iedereen met respect behandelen. Hierbij geldt dat we de normen en waarden volgen die in onze maatschappij geaccepteerd zijn. Onder het kopje ‘Niet toegestaan’ staat wat hier niet onder valt. Wij willen graag dat de community van 24Baby.nl een positieve en veilige omgeving is voor iedereen.
 2. Gebruik bij het openen van een topic de juiste categorie en meest passende tag(s).
 3. Kijk voor het openen van een topic of er niet al een vergelijkbaar topic bestaat.
 4. Geef een topic een zo duidelijk mogelijke titel mee.
 5. Open een topic maar op een plek in de community.
 6. Probeer reacties zo relevant mogelijk houden en te beperken tot het onderwerp. Wijkt het te veel af, open dan een nieuw topic.
 7. Probeer al je opmerkingen in een reactie te plaatsen in plaats van meerdere korte reacties.
 8. Maak geen overmatig gebruik van hoofdletters en uitroeptekens, dit kan intimiderend overkomen.
 9. Kom je een topic of bericht tegen dat je ongepast vindt, rapporteer dit. Een beheerder of moderator zal hier vervolgens naar kijken.

Niet toegestaan

 1. Het plaatsen van een bericht dat in strijd is met de Nederlandse wet- en regelgeving.
 2. Het plaatsen van een bericht dat beledigende, discriminerende of haatzaaiende inhoud bevat.
 3. Het linken naar een pagina met beledigende, discriminerende of haatzaaiende inhoud.
 4. Het linken naar pornografische websites, goksites of andere websites met illegale doeleinden of strekking.
 5. Het plaatsen of versturen van een virus, worm, spam of andere schadelijke bestanden naar de website of haar leden.
 6. Het plaatsen van onwaarheden of misleidende teksten.
 7. Het zonder toestemming van de auteur plaatsen van teksten, afbeeldingen, video’s of ander materiaal van derden waarop auteursrecht rust. 24Baby.nl is niet aansprakelijk voor het schenden van auteursrecht door leden.
 8. Het plaatsen van persoonlijke gegevens van anderen, die niet bedoeld zijn om gelezen/gezien te worden door derden.
 9. Het plaatsen van berichten met commerciële doeleinden. Hieronder vallen ook links naar commerciële websites, inclusief veilingsites en advertentiesites.
 10. Het plaatsen van een oproep voor enquêtes of onderzoeken (ook niet voor studiedoeleinden).
 11. Het plaatsen van telefoonnummers (uitzondering: nummers van (hulp-)instanties).
 12. Het plaatsen van links naar Facebookgroepen of WhatsApp groepen.
 13. Het plaatsen van spam.

Eventuele schade die voortvloeit uit jouw bijdrage(n) binnen de community kan zonder waarschuwing, ingebrekestelling of rechterlijke tussenkomst op jou worden verhaald. Op het plaatsen van een commerciële  boodschap zonder schriftelijke toestemming staat een boete van €500 per gebeurtenis.

Moderatie

De beheerders en moderators van 24Baby.nl hebben onder andere het recht om maatregelen te nemen indien:

 1. Er iets wordt gedaan of geplaatst dat niet is toegestaan.
 2. Er iets wordt gedaan of geplaatst dat niet past bij de normen en waarden van de community.
 3. Er iets wordt gedaan of geplaatst dat de gebruiksvriendelijkheid of kwaliteit van de community vermindert. Denk aan een topic openen in een verkeerde categorie of meerdere keren plaatsen van hetzelfde bericht.
 4. Als er iets wordt gedaan of geplaatst dat technische problemen veroorzaakt. Denk aan het invoeren van onjuiste html of een te grote afbeelding/video.

Beheerder en moderators kunnen onder andere de volgende acties ondernemen (met of zonder voorafgaande waarschuwing):

 1. Het sluiten van een topic.
 2. Het aanpassen van een categorie en/of tag(s) behorende bij een topic.
 3. Topics en berichten aanpassen of verwijderen.
 4. Waarschuwing geven tot verwijdering of blokkering van een lid.
 5. Een lid verwijderen of blokkeren.

Welke actie wordt genomen, is afhankelijk van de aanleiding. Het sluiten van een topic gebeurt regelmatig als hier weinig activiteit meer is of als er een vergelijkbaar topic is.

De gebruikers van de community kunnen zelf ook een verzoek indienen om een bericht te verwijderen. Indien een bericht niet van belang is voor het topic, kan het gehele bericht worden verwijderd. Indien het topic door het verwijderen van een reactie minder goed leesbaar is voor de andere gebruikers, wordt de naam van de gebruiker die het verzoek heeft ingediend geanonimiseerd.

Disclaimer

 1. Het deelnemen en/of gebruik maken van de community, de website en/of de apps is geheel vrijwillig en volledig op eigen risico. 24Baby.nl is niet aansprakelijk voor directe en/of indirecte schade van welke aard dan ook die voortkomt uit het gebruik van 24Baby.nl.
 2. 24Baby.nl is niet aansprakelijk voor de content geplaatst door leden van de community of derden. De geplaatste content die van derden afkomstig is, is uitsluitend de verantwoordelijkheid en aansprakelijkheid van de betreffende deelnemer.
 3. 24Baby.nl is niet aansprakelijkheid voor mogelijke onjuistheden en ook niet voor de pagina’s en bestanden waarnaar gelinkt wordt. De informatie op 24Baby.nl is niet bedoeld als medisch advies.
 4. 24Baby.nl behoudt het recht om te stoppen met de community (of delen van de community te verwijderen) en is dan niet verplicht om alle geplaatste content beschikbaar te houden. 24Baby.nl kan niet aansprakelijk gesteld worden doordat geplaatste content niet meer beschikbaar is.

Contact

Neem voor vragen over deze huisregels contact met ons op

Neem contact op