Lancering 24Baby.nl app groot succes

24Baby.nl heeft in de zomer van 2019 een zwangerschaps-app gelanceerd. Met de app kunnen (aanstaande) ouders de ontwikkelingen rondom hun zwangerschap en baby volgen én met elkaar in contact komen. Binnen twee maanden is de app al meer dan 34.000 keer gedownload en zijn er al meer dan 50.000 reacties in de community geplaatst.

De app is niet alleen een uitbreiding van het informatieplatform 24Baby.nl, maar bevat ook een interactieve community. Hiermee hebben we een nieuwe manier gevonden om ouders op een doelgerichte manier te blijven informeren en inspireren vanaf de kinderwens tot hun kindje naar de basisschool gaat.

Gepersonaliseerde app met community

De inhoud van de app is onderverdeeld in verschillende gebruiksvriendelijke elementen:

 • Mijn 24Baby: een overzicht van de groepen waar een gebruiker zich voor heeft aangemeld en topics waar de gebruiker op heeft gereageerd. De geboorteclub – een groep aangemaakt op basis van de uitgerekende datum – van de gebruiker is hier ook zichtbaar.
 • Community: het forum, waar nieuwe topics kunnen worden aangemaakt en waar (aanstaande) ouders op topics kunnen reageren.
 • Mijn week: gebruikers krijgen een update over hun zwangerschapsweek of over de ontwikkeling van hun baby. Het is mogelijk om updates te ontvangen van meerdere kinderen. Ook is er de optie om door te klikken naar artikelen op 24Baby.nl voor meer informatie.
 • Babynamen: de populaire babynamentool van 24Baby.nl is via de app te gebruiken.

Eerste resultaten overtreffen verwachtingen

Het bereik en gebruik van de app binnen de eerste maanden overtreft alle verwachtingen. Daarnaast zien we dat het gebruik van de app blijft groeien. Voor ons is dit een bevestiging dat de app een vraag vanuit de doelgroep beantwoordt en dit nieuwe platform nog meer potentie heeft – zowel voor gebruikers als adverteerders.

De resultaten tot nu toe op een rij:

 • Downloads: 34.000
 • Pageviews per maand: 2.000.000
 • Topics: 3.500
 • Reacties: 50.000

Toegevoegde waarde voor bezoekers

Dankzij de app is 24Baby.nl nog makkelijker en sneller te openen voor onze bezoekers. De community zorgt ervoor dat 24Baby.nl naast een informatieplatform nu ook een plek is waar (aanstaande) ouders informatie kunnen uitwisselen.

In de geboorteclubs kunnen zij bijvoorbeeld in contact komen met andere ouders die in dezelfde maand hun baby verwachten. Omdat zwangere vrouwen vaak hetzelfde meemaken op hetzelfde moment, bieden we hen hiermee een plek waar zij elkaar kunnen helpen en ervaringen kunnen delen.

Toegevoegde waarde voor adverteerders

Dankzij de app stijgt de betrokkenheid bij het merk 24Baby.nl. Met pushnotificaties en wekelijkse updates is het mogelijk om de doelgroep op belangrijke momenten te bereiken en inspireren.

Daarnaast is de app verbonden met de website 24Baby.nl. Niet alleen onze artikelen, maar ook de uitingen van onze partners zijn hiermee op dezelfde manier leesbaar. Staat een uiting van jouw merk in de zwangerschapskalender? Dan is deze ook zichtbaar binnen de app. Dit resulteert in een groter bereik en hogere conversie.

Jouw merk zichtbaar in onze app

Behalve de doorgeplaatste content van onze partners op 24Baby.nl, is de app momenteel advertentievrij. De komende maanden gaan we de mogelijkheden verkennen om dit uit te breiden. We zien namelijk veel kansen om jouw merk op het juiste moment doelgericht onder de aandacht van onze bezoekers te brengen.

Een aantal eerste ideeën:

 • Q&A’s met deskundigen: de gebruikers krijgen de kans om via het forum experts vragen te stellen over bepaalde onderwerpen (financiën, borstvoeding, babykwaaltjes, voeding, ontwikkeling van het kind, etc.).
 • Testpanel: ben je benieuwd wat de doelgroep van jouw product vindt? Of wat ze graag terugzien in een bepaald product? Stel ze een vraag en/of laat een aantal (aanstaande) ouders jouw product testen en beoordelen.
 • Uitingen op basis van uitgerekende datum: zo is je merk precies op het juiste moment onder de relevante doelgroep zichtbaar.
 • Standaard-uitingen: commerciële uitingen die effectief zijn gebleken op 24Baby.nl, kunnen we ook doorvoeren binnen de app. Denk aan mini-advertorials en banners.

Is dit interessant voor jouw merk en wil je hier met ons over meedenken? Laat het ons weten!

De 24Baby Zwangerschaps-app is gratis te downloaden. De community en het forum binnen de app zijn ook te bezoeken via onze website.

Benieuwd naar de app?

Heb je vragen over de (mogelijkheden van de) app? Of heb je een leuk idee?

Neem contact op