Vacature Junior Webredacteur

24Baby.nl is per direct op zoek naar een Junior Webredacteur die ons team komt versterken. Heb je een passie voor schrijven, vind je het belangrijk dat informatie klopt en heb je affiniteit met de onderwerpen zwangerschap en baby? Lees dan snel verder!

Wat zijn je werkzaamheden?

Als Junior Webredacteur draag je bij aan de content op 24baby.nl. Je creëert nieuwe content, verbetert bestaande content en denkt mee over nieuwe mogelijkheden. Je wordt een allround redactielid. Alle werkzaamheden die door de redactie worden gedaan, doe jij ook.

De belangrijkste taken zijn:

 • Het schrijven en publiceren van kwalitatieve artikelen. Je kiest een onderwerp uit de maandlijst en bedenkt hoe je het artikel het beste kan schrijven. Vervolgens raadpleeg je de benodigde bronnen en doe je zo nodig een interview met of navraag bij een deskundige. Tot slot maak je het artikel klaar voor publicatie.
 • Je bent tweede lezer van artikelen die door je mede-redactieleden zijn geschreven. Je controleert de artikelen op schrijfstijl, spelling en inhoud.
 • Om de paar maanden heb je redactiedienst. Je bent dan verantwoordelijk voor de planning van de socialmediakanalen en de homepage.
 • We doen regelmatig onderzoeken. Als dit je interesse heeft, kan je hierbij betrokken worden. Denk daarbij aan het bedenken en opzetten van het onderzoek tot het schrijven van een persbericht.

Heb jij ervaring met fotograferen of het maken van videocontent? Vertel het ons en we kijken of we dit mee kunnen nemen in je werkzaamheden.

Wie zoeken we voor deze functie?

Je hoeft natuurlijk niet zwanger te zijn of een kind te hebben om bij ons te werken. Het is wel belangrijk dat de onderwerpen ‘zwangerschap’ en ‘baby’ je aanspreken.

Daarnaast zijn we op zoek naar een collega met de volgende eigenschappen:

 • Je hebt een vlotte pen en vindt het leuk om informatieve artikelen te schrijven.
 • Je schrijft foutloos Nederlands.
 • Je bent nauwkeurig en gaat grondig te werk. Je schrijft liever één artikel dat perfect is, dan dat je meerdere matige artikelen schrijft.
 • Je bent proactief en ondernemend.
 • Je hebt affiniteit met de online wereld.
 • Je beschikt over een hbo- of wo-denkniveau.
 • Je bent goed in samenwerken en weet resultaat met plezier te combineren.

Wie zijn wij?

24Baby.nl is dé online bron voor informatie rond zwangerschap en baby’s. Maandelijks bereiken we meer dan 2,1 miljoen bezoekers. Dit zijn voornamelijk mensen met een kinderwens, zwangere vrouwen en ouders van een baby. In totaal worden er maandelijks 11 miljoen pagina’s op de website bekeken en 33 miljoen in de app. Sinds het begin van dit jaar zijn we ook gestart in Duitsland met 24Schwanger.de.

Als relatief jonge organisatie is 24Baby.nl een informele, dynamische omgeving met iedere dag weer nieuwe uitdagingen. Wij zijn gevestigd in Leiden (Middelstegracht 89v).

Wat bieden wij?

24Baby.nl is een kleine, maar snelgroeiende en dynamische organisatie. Dit zorgt ervoor dat jij met ons mee kan groeien. Je leert veel over schrijven voor online kanalen, Search Engine Optimalization (SEO), het succesvol inzetten van social media en alles dat hoort bij het werk van een redactielid. Je krijgt veel verantwoordelijkheid en doordat we met een klein team zijn, bepaal jij samen met ons de koers van 24Baby.nl.

Een functie van 32 of 40 uur per week behoort tot de mogelijkheden. In eerste instantie bieden wij een contract voor 7 maanden aan, met een reëel uitzicht op verlenging.

Salarisindicatie: € 2.200 bruto per maand op basis van een 40-urige werkweek.

Interesse?

Word jij onze nieuwe collega? Stuur dan voor zondag 3 oktober 2021 een mail naar lauri@24baby.nl t.a.v. Lauri. Je hoeft geen serieuze sollicitatiebrief te sturen, een vlotte, enthousiaste mail stellen wij evenzeer op prijs! Vergeet niet je cv toe te voegen. Eventuele vragen mag je natuurlijk ook tussentijds mailen. Wie weet tot snel!

Werken bij 24Baby.nl

Wil je meer weten over werken bij 24Baby.nl of toch op zoek naar een andere vacature?

Alle vacatures