Vacature Junior Redacteur (en Social Media Specialist)

24Baby.nl is per direct op zoek naar een Junior Redacteur met veel gevoel voor social media. Heb je een passie voor schrijven, vind je het belangrijk dat informatie klopt en heb je affiniteit met de onderwerpen zwangerschap en baby? Lees dan snel verder!

Wat zijn je werkzaamheden?

Als redacteur draag je bij aan de content van 24Baby op alle kanalen. Je schrijft nieuwe artikelen, sleutelt aan de nieuwsbrief en denkt mee over de content in onze app. Je wordt een allround redactielid met speciale aandacht voor social media.

De belangrijkste taken zijn:

  • Het schrijven en publiceren van kwalitatieve artikelen. Je kiest een onderwerp uit de maandlijst en bedenkt hoe je het artikel het beste kan schrijven. Vervolgens raadpleeg je de benodigde bronnen en doe je zo nodig een interview met of navraag bij een deskundige. Tot slot maak je het artikel klaar voor publicatie.
  • Je bent tweede lezer van artikelen die door je mede-redactieleden zijn geschreven. Je controleert de artikelen op schrijfstijl, spelling en inhoud.
  • Je wordt verantwoordelijk voor de socialmediakanalen van 24Baby. Je bepaalt de strategie die past bij 24Baby en voert deze ook gelijk uit.

Heb jij ervaring met video, audio of grafische vormgeving? Vertel het ons en we kijken of we dit mee kunnen nemen in je werkzaamheden.

Wie zoeken we voor deze functie?

Je hoeft niet zwanger te zijn of een kind te hebben om bij ons te werken. Het is wel belangrijk dat de onderwerpen ‘zwangerschap’ en ‘baby’ je aanspreken.

Daarnaast zijn we op zoek naar een collega met de volgende eigenschappen:

  • Je hebt een vlotte pen en vindt het leuk om informatieve artikelen te schrijven.
  • Je schrijft foutloos Nederlands.
  • Je bent nauwkeurig en gaat grondig te werk. Je schrijft liever één artikel dat perfect is, dan dat je meerdere matige artikelen schrijft.
  • Je bent proactief en ondernemend.
  • Je weet alles van de populaire socialmediakanalen.
  • Je beschikt over een hbo- of wo-denkniveau.
  • Je bent goed in samenwerken en weet resultaat met plezier te combineren.

Wie zijn wij?

24Baby is dé online bron voor informatie rond zwangerschap en baby’s. Maandelijks bereiken we meer dan 2,1 miljoen bezoekers. Dit zijn voornamelijk mensen met een kinderwens, zwangere vrouwen en ouders van een baby. In totaal worden er maandelijks 11 miljoen pagina’s op de website bekeken en 33 miljoen in de app. Vorig jaar zijn we gestart in Duitsland met 24Schwanger.de en ook daar hebben we grote ambities.

Wat bieden wij?

24Baby is een kleine, maar snelgroeiende organisatie met een jong team. Dit zorgt ervoor dat jij met ons mee kan groeien. Je leert veel over schrijven voor verschillende online kanalen en krijgt veel verantwoordelijkheid. Doordat we met een klein team zijn, bepaal jij samen met ons de koers van 24Baby.

Een functie van 32 of 40 uur per week behoort tot de mogelijkheden. In eerste instantie bieden wij een contract voor 7 maanden aan, met een reëel uitzicht op verlenging.We zijn gevestigd in Leiden (Middelstegracht 89v).

Salarisindicatie: € 2.200 bruto per maand op basis van een 40-urige werkweek.

Interesse?

Word jij onze nieuwe collega? Stuur dan voor zondag 6 februari een mail naar matthijs@24baby.nl t.a.v. Matthijs. Je hoeft geen serieuze sollicitatiebrief te sturen, een vlotte, enthousiaste mail stellen wij veel meer op prijs! Daarnaast vinden wij het leuk als je vast een voorbeeld stuurt van een post die jij voor ons op Facebook en/of Instagram zou plaatsen. Vergeet niet je cv toe te voegen. Eventuele vragen mag je natuurlijk ook tussentijds mailen. Wie weet tot snel!

Werken bij 24Baby.nl

Wil je meer weten over werken bij 24Baby.nl of toch op zoek naar een andere vacature?

Alle vacatures